Psicooncòloga

Sexòloga especialitzada en pacient oncològic.
FORMACIÓ

Un cop llicenciada en Psicologia, amb l’especialitat clínica i de la salut, faig un Postgrau en Psicooncologia a la Universitat de Barcelona, el Màster en Psicooncologia de la Universidad Complutense de Madrid i, tot seguit, el de Sexualitat i Teràpia de Parella, amb la clara intenció i vocació d’especialitzar-me en l’atenció de la sexualitat de les persones que pateixen o han patit càncer.

 

Tinc formació complementària i constantment actualitzo els meus coneixements en aquest àmbit –en aquests moments estic fent un Postgrau de Creixement Sexual i de Parella– però haig de reconèixer que de qui més aprenc és dels meus propis pacients i de les seves experiències de vida.

 

RECORREGUT PROFESSIONAL

 

Des del 2007 treballo amb persones que pateixen alguna malaltia oncològica col·laborant amb diferents entitats: AECC, ASACO…

 

Actualment, i des del 2010, estic en actiu al Servei d’Oncologia d’un hospital de Barcelona, donant suport i acompanyament psicoterapèutic a persones amb càncer i als seus familiars, així com a l’Institut de Psicologia de la Salut (IPSalut), oferint atenció psicològica a dones i homes afectats per alguna malaltia crònica –sobretot per les anomenades rares o poc freqüents– i a les seves persones properes.

 

La meva consulta està ubicada al bell mig de Barcelona i, per tant, està molt ben comunicada. Té llum natural i s’hi respira un ambient càlid, respectuós i pròxim. Es tracta d’un Centre Sanitari Assistencial acreditat pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya amb número de registre E08582581.

 

Tinc 52 anys. Vaig arribar al món de l’oncologia per qüestions personals: abans em vaig dedicar, durant molts anys, a la formació de joves i adults.

 

Sóc membre de l’Acadèmia de les Ciències Mèdiques i de la Salut (ACMCB), de la Sociedad Española de Psicooncología (SEPO), de la Sociedad Española de Oncología Médica (SEOM) i de la Sociedad Española de Cuidados Paliativos (SECPAL).

Conte sobre càncer infantil

EN JOAN TÉ CUQUES A LA SANG

Autora: Rosanna Mirapeix

Editorial Miret

 

El conte narra la vivència d’un nen d’11 anys que passa per l’experiència de tenir un germà amb càncer, en Joan. La figura del germà –que habitualment queda relegat a un segon pla perquè els pares, per raons òbvies, han de dedicar la seva atenció al fill malalt– acostuma a tractar-se de manera tangencial, englobada dins del conjunt de la família, sense tenir en compte que els germans requereixen un tracte especial ja que també són nens i, per tant, tenen les necessitats pròpies d’aquesta etapa evolutiva i, a més, les emocions i inquietuds que els genera el procés de malaltia del germà: solitud, ràbia, gelosia, tristesa, incertesa, por…

 

Tot i que és un llibre per a nens també en recomano la lectura als adults, ja que pot ser un bon recurs per introduir i poder parlar amb normalitat –anomenant-lo pel seu nom, sense eufemismes com les “cuques” que apareixen al títol– del càncer a l’escola, en família, etc.

 

Editat també en castellà per Miret amb el títol de Juan tiene bichos en la sangre.

En Joan té cuques a la sang